Gratis nørdebog til havefolket

January 26th, 2012 § Ingen kommentarer endnu

Jeg har fundet en ganske særlig gave til de haveinteresserede, men jeg må advare: Det bliver utrolig nørdet. I forbindelse med mit arbejde for Haveselskabets blad havde jeg den fornøjelse at interviewe landskabsarkitekt Jane Schul fra Schul Landskabsarkitekter om hendes filosofi omkring brug af stauder. Jane Schul er blandt andet ophavskvinden til nyklassikeren ‘Hvilken plante hvor‘, underviser på LIFE og er i mine øjne landets ukronede staudedronning – og i øvrigt tidligere formand for Haveselskabet. Hendes tegnestue har senest vundet en pris for arbejdet med Billedhuggerhaven, og se lige hvor grøn og frodig den er:

Men! Namedropping aside, undervejs i interviewet stod det klart at vi deler mange betragtninger om dansk havetradition, så jeg kunne jo ikke dy mig for at bede hende anbefale mig noget læsning. Og hun nævte uden at tøve det svenske magasin Natur och Trädgård, som grønskollingen her selvfølgelig aldrig har hørt om. Stoffet skulle være en dejlig hybrid mellem naturkundskaber og havebrug, og den gode landskabsarkitekt fik da også lige sat trumf på, da hun fortalte, at hun havde læst noget om en svensk entusiast, der dyrkede alle mulige planter i en blanding af sand og græsafklip. Sand! Og græsafklip, ja. Og SÅ kan det nok være min nysgerrighed var vakt!

(Jeg sagde jo det var nørdet)

Jeg bevæger mig ind på Natur och Trädgårds udmærkede hjemmeside, som allerede i kraft af at stille gamle artikler gratis til rådighed, er et besøg værd. Men hvad ser jeg? Intet mindre end hele bogen om denne besynderlige græafklips-praksis lagt frit til skue for alle at læse (på svensk, men det vænner man sig hurtigt til).

Jeg har ikke læst det hele endnu, men jeg ELSKER nørdede ting, og dette er i sandhed nørdet med stort N.

Lidt om bogen:

I ”Boken om marktäckning – och om odling i sand” har trädgårdsmästare Nils Åkerstedt samlat sin över 30 år långa erfarenhet av att odla i sand med gräsklipp.
Grönsaker och blommor – alla växter trivs utmärkt i sand och gräsklipp!
Här kan du läsa allt om hur du gör för att lyckas!

Du kan læse hele Nils Åkestedts “Boken om Marcktäckning – och om odling i sand” på Natur och Trädgårds hjemmeside lige her.

Jeg håber, der er nogen derude, som er ligeså begejstrede over dette, som jeg er. Og hvis du har erfaringer med det allerede, eller måske kaster dig ud i metoden og skriver om det et sted på nettet, er du så ikke sød at lægge et link i kommentarfeltet herunder, så vi kan følge med?

No related posts.

Tagged , , ,

Skriv en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Hvor er jeg?

Du læser Gratis nørdebog til havefolketGeneration Grøn.

detaljer